Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na východe havaroval autobus plný detí
Zdielať na
Krimi

Na východe havaroval autobus plný detí

HANUŠOVCE / Medzi obcami Bystré a Hanušovce vo vranovskom okrese havaroval autobus plný detí. Zrazil sa s bulharským kamiónom a skončil v priekope. Vodič autobusu viezol mladých futbalistov na zápas do Humenného. Po dopravnej nehode ich však napokon previezli na hasičskú stanicu, kde si ich vyzdvihli rodičia. Zápas sa síce nekonal, no všetko napokon dobre dopadlo. Z nehody vyviazli všetci živí a zdraví.

Dopravná nehoda sa stala medzi obcami Bystré a Hanušovce. V havarovanom autobuse sedelo viac ako 20 detí. Celá posádka skončila v priekope. "Autobus sa šmýkal  ako po masle," opisuje tréner.

"Jednotka zabezpečila autobus proti požiaru a pohybu a evakuovala na hasičskú stanicu v Hanušovciach 25 detí," informuje veliteľ stanice Hanušovce Slavomír Velebír.

Dal neskoro smerovku

Bulharský kamionista sa zrejme rozhodoval, či odbočí. Podľa slov účastníkov nehody až v poslednej chvíli dal smerovku. Vodič autobusu už nedobrzdil a po zrážke skončil s celou posádkou v priekope. On sám však  tvrdil, že s nehodou nemá nič spoločné.

"Ja nie som vodič z toho autobusu," hovorí šofér autobusu. "On bol blízko za mnou, dal som smerovku a on narazil," hovorí bulharský kamionista. "Keby tú smerovku dal včas, nebolo by sa nič stalo," myslí si tréner.

Mladí futbalisti z Ľubotíc a Prešova sa tešili na zápas. Namiesto neho napokon skončili na hasičskej stanici.

Na mieste bola redaktorka Daniela Jureková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy