Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vietor vyvrátil strom, ohrozil cestujúcich autobusu
Zdielať na

Vietor vyvrátil strom, ohrozil cestujúcich autobusu

NITRA / Silný vietor sa v utorok večer podpísal pod dopravnú nehodu pred Nitrou. Vietor vyvrátil strom, ktorý spadol rovno pred idúci autobus a aj osobné auto. Obaja vodiči narazili do stromu. Po cestujúcich, ktorí sedeli v autobuse, musel dopravca poslať náhradné vozidlo.

Spadnutý strom prerazil zvodidlá, ktoré pád stlmili. Vodiči hovoria o sekundách. Podľa vlastných slov už nemohli nič urobiť.

"Len som stúpil na brzdu a videl som ako mi pritlačilo čelné sklo. Hneď som zabrzdil, ale už sa nedalo. Padlo to rovno predo mňa," hovorí vodič osobného auta.

Časť stromu zostala zakliesnená pod autobusom. Osobné auto malo rozbité čelné sklo. Vodič autobusu správne zareagoval a nestrhol volant. Inak by skončil v osobnom aute.

Náhradná doprava

V autobuse, ktorý smeroval z Humenného do Bratislavy sedelo trinásť cestujúcich. "Trochu ma potriaslo. Spala som, takže som si to ani neuvedomila," uviedla jedna z cestujúcich.

Autobus mal rozbitú celú prednú časť. V policajnom sprievode prešiel na najbližšie parkovisko. Tam cestujúcich vyzdvihol náhradný autobus.

Na mieste bola reportérka Diana Pavlisová, pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy