Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Internetový bazár vrážd. Nevinní ľudia si objednajú tovar, no vrahovia ich zabijú
Zdielať na

Internetový bazár vrážd. Nevinní ľudia si objednajú tovar, no vrahovia ich zabijú

ST. LOUIS / Spoznali sa na internete a skončilo sa to vraždou. Mnohým páchateľom sa spoza počítača zdá všetko nelegálne oveľa jednoduchšie ako v skutočnosti. Dokonca aj vražda. Naznačuje to séria prípadov, v ktorých vrahovia svoje obete spoznali prostredníctvom internetových bazárov.

Vrah 19-ročného vysokoškoláka je už za mrežami. Políciu k nemu doviedol počítač. Taylor Clark chcel predať svoje auto cez internetový bazár Craigslist.

Dohodol sa s Michaleom Gordonom, že pôjdu na skúšobnú jazdu. Študent sa už domov ale nevrátil. Jeho telo našli spolu s autom na druhý deň pri lese.

"Bol zabitý jednou guľkou," uviedol policajt Tim Fagan. Mužom zákona netrvalo dlho, kým vraha našli. Prezreli študentov počítač a našli odpovede na otázky.

"Spoznali sa cez internetový bazár," dodal Fagan. Nejde pritom o ojedinelý prípad.

Dobodala tehotnú

O ešte nenarodené dieťa prišla mladá žena. Tá si cez Craigslist chcela zadovážiť výbavičku pre bábätko. Dohodla sa s Danielle Lain, ktorá ženu v siedmom mesiaci tehotenstva napadla nožom. Plod jej chcela z tela vyzerať.

Budúcu matku lekári zachránili, no dieťa útok neprežilo.

Tragický osud postihol aj manželský pár. Dvojica si chcela splniť sen a rozhodla sa kúpiť si cez internet Mustanga z roku 1966. Oboch našli mŕtvych.

Populárny server

Craigslist je populárny server, ktorý tento rok oslavuje dvadsiate výročie. Podľa záznamov firmy využíva portál vyše 60 miliónov ľudí. Obhajujú sa, že počet brutálnych zločinov je extrémne nízky.

Navyše pre zákazníkov ponúkajú na stránke tipy ako inzerovať a nakupovať bezpečne. Mnohí ale po nedávnych prípadoch majú strach.

Internetový bazár tovaru, no objednávatelia zomierajú, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy