Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Patrik (26) brutálne zavraždil vlastného otca (†55)
Zdielať na

Patrik (26) brutálne zavraždil vlastného otca (†55)

TREBIŠOV / Košickí kriminalisti vyšetrujú vraždu päťdesiatpäťročného Alexandra, ktorého telo našli zakopané v záhradkárskej lokalite v trebišovskom okrese. Zavraždil ho vlastný syn.

Nezvestného muža našli rozštvrteného na Viničnom vrchu neďaleko Kráľovského Chlmca.

Alexander zmizol ešte 22. júna. To, že je nezvestný, nahlásil na polícii o päť dní neskôr paradoxne práve jeho syn Patrik. Dvadsaťšesťročný mladík už v tom čase vedel, že je jeho otec mŕtvy. Policajtom sa čerstvý vysokoškolák priznal, že vlastného otca zabil. Podľa susedov sa mali pohádať pre peniaze.

"V priebehu krátkej doby bol na osobnej slobode príslušníkmi polície obmedzený syn mŕtveho, Patrik," potvrdil krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabo.

Telo mal podľa susedov rozštvrtiť a zakopať v blízkej vinici. Či došlo k vražde v bytovom dome na sídlisku v Kráľovskom Chlmci alebo až na záhradkárskej osade, je nateraz predmetom policajného vyšetrovania.

Policajti na mieste nálezu hodiny zaisťovali stopy. Vyšetrovateľ nariadil súdnu pitvu. Patrika ešte zo zločinu vraždy neobvinili.

Hrozí mu doživotie

"Vyšetrovateľ po vyhodnotení dôkaznej situácie obviní zadržanú osobu z obzvlášť závažného zločinu vraždy a spracuje aj podnet na jeho vzatie do väzby," informoval Szabo.

Zavraždený Alexander pracoval na železnici v Čiernej nad Tisou ako počítačový technik. Len prednedávnom sa rozviedol. Ak jeho synovi vinu dokážu, súd ho môže poslať do väzenia na 20 až 25 rokov, prípadne na doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy