Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Trojročný chlapec zastrelil ročné dieťa, zbraň našiel doma
Zdielať na
Zahraničie

Trojročný chlapec zastrelil ročné dieťa, zbraň našiel doma

CLEVELAND / Trojročný chlapec zastrelil ročného kojenca pištoľou, ktorú v nedeľu našiel v rodinnom dome v Clevelande v americkom štáte Ohio. Podľa polície bola v dobe tragédie v dome matka, ktorá nešťastiu nedokázala zabrániť.

Policajti vyšetrujú, kto pištoľ zanechal v dosahu detí. Chlapec, ktorý podľa agentúry AP žil v dome s matkou a ďalšími dvoma malými deťmi, namieril na kojenca nedostatočne zabezpečenú zbraň a zasiahol ho priamo do tváre. Dieťa bolo prevezené do nemocnice, lekári mu však už nedokázali pomôcť.

Horšie štatistiky

Podľa šéfa clevelandskej polície Calvina Williamsa môže byť v súvislosti s nešťastím obvinený človek, ktorý zbraň zanechal v dosahu detí.

Podobné tragédie nie sú v USA i kvôli voľným pravidlám predaje zbraní dlhodobo nijak výnimočné, v posledných rokoch sa ale štatistiky zhoršujú. Počet incidentov, pri ktorých sa obeťou streľby stávajú malé deti, za posledné desaťročie stúpol takmer o dve tretiny oproti číslam z konca minulého storočia.

Americké nemocnice evidujú každoročne asi 500 detí, ktoré podľahnú strelným zraneniam. Sprísnenie pravidiel regulujúcich držanie zbraní sa ale pre mocnú loby majiteľov zbraní na federálnej úrovni dlhodobo nedarí.

Streľba v parku

Pred mesiacom prišlo o život 14-ročné dievča. Najprv sa skupina mladých ľudí hádala prostredníctvom sociálnej siete. Keď sa stretli v parku, použili zbrane.

Podľa svedkov nemala žiadne problémy, bola dobrá a chcela pomáhať ľuďom. Polícia útočníkov z parku zadržala. Otázkou zostáva, odkiaľ mali chlapci zbrane.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy