Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obžalovaný strieľal na súde. Zomreli traja ľudia
Zdielať na

Obžalovaný strieľal na súde. Zomreli traja ľudia

MILÁNO / Pri štvrtkovej streľbe na súde v Miláne prišli o život traja ľudia. Jednou z obetí je aj sudca Fernando Ciampi a druhou právnik Alberto Claris Appiani. Útočníkom je Claudio Giardiello, ktorého súdili údajne pre spôsobenie bankrotu. Treťou obeťou je Giorgio Erba, ktorý bol obvinený spoločne s Giardiellom. Útočník z miesta činu utiekol a asi hodinu a pol sa pohyboval v budove, kým ho policajti zadržali, keď sa pokúsil uniknúť na motorke.

Giardiello údajne najskôr zastrelil pri vchode do súdnej siene advokáta a zranil ďalších dvoch ľudí, jeden z nich neskôr v nemocnici zraneniam podľahol. Následne išiel do kancelárie sudcu Ciampiho, ktorého tiež usmrtil.

Podľa niektorých svedkov sa z miestnosti ozvalo štyri až päť výstrelov.

"Počul som výstrely a videl som muža so zakrvavenou nohou. Zľakol som sa a utiekol som," cituje La Repubblica jedného zo svedkov. Zamestnanci súdu sa počas incidentu snažili zabarikádovať vo svojich kanceláriách.

Následne s pomocou polície postupne opustili budovu. Policajti všetkým kontrolovali doklady.

Twitter.com/Jari Pilati

Zatiaľ nie je jasné, ako sa mužovi podarilo dostať zbraň do súdnej siene. Všetci návštevníci totiž prechádzajú detektorom kovov. Jedine zamestnanci súdu sú od tejto kontroly oslobodení.

Muž teda zbraň mohol preniesť, keď do budovy vstúpil so svojím právnikom, myslia si pracovníci súdu.

Pozrite si video:

Zdielať na

Najčítanejšie správy