Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Streľba na otca zavraždenej lekárky. Matka obvineného chce spravodlivosť
Zdielať na

Streľba na otca zavraždenej lekárky. Matka obvineného chce spravodlivosť

BRATISLAVA / Prípad vraždy mladej lekárky z Bratislavy nie je ani päť rokov po skutku objasnený, ale z minuloročného pokusu o vraždu jej otca je obvinený exmanžel medičky. Jeho matka tvrdí, že polícia nemá dôkazy a chýba aj motív. Kauzu má na stole sudca špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici.

Syn Daniely Vlčkovej je podľa orgánov činných v trestnom konaní ten, kto vlani strieľal v bratislavskom Ružinove na otca lekárky. Podľa vyšetrovania sú dôkazy na úkladnú vraždu v štádiu pokusu také silné, že prokuratúra už obvineného žaluje na súde.

"Pre trestný čin pokusu o obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy, ktorého sa mal dopustiť na chránenej osobe," informovala hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Otec zastrelenej doktorky je, podľa zistení TV JOJ, pre úspech podanej obžaloby kľúčový. V mužovi, ktorý ho chcel zabiť, podľa našich informácií spoznal svojho zaťa.

"Obžaloba v tejto veci bola podaná 31.marca. Zatiaľ nie je vytýčený termín hlavného pojednávania," potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Pezinok Katarína Kudjaková. 

Bez dôkazov?

Matka obvineného ale tvrdí, že polícia s prokuratúrou majú problém so štyridsiatimi zásadnými dôkazmi, ktoré aj po expertnom skúmaní majú byť v prospech jej syna. "Sme veľmi sklamaní, mysleli sme si, že ho prepustia z väzby," hovorí. 

Ani opísaná farba očí strelca podľa jej slov nesedí s tou, akú má obvinený.

Žena prišla do Národnej rady priamo za jej predsedom Petrom Pellegrinim. "Nie je možné, aby bol bez dôkazov vo väzbe," vysvetľuje svoj čin.

Podľa informácií TV JOJ od zdroja blízkeho rodine zavraždenej doktorky, postrelený dôchodca vie, kto ho chcel zlikvidovať.

Majú jasno aj v tom, kto stojí za vraždou lekárky, hoci polícia v tom bezradne tápe.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy