Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Radikálni islamisti zverejnili mená a fotografie ľudí, ktorých chcú zabiť
Zdielať na

Radikálni islamisti zverejnili mená a fotografie ľudí, ktorých chcú zabiť

WASHINGTON / Prívrženci radikálov z hnutia Islamský štát (ISIS) zverejnili na internete zoznam mien a k ním i adresy a fotografie príslušníkov americkej armády. Zároveň vyzvali svojich "bratov v Amerike", aby ich zabili.

Skupina, ktorá o sobe hovorí ako o hackerskej divízii Islamského štátu, tvrdí, že prenikla do niekoľkých armádnych serverov, databáz a e-mailov a zverejnila informácie o stovke príslušníkov americkej armády, aby na nich mohli zaútočiť takzvaní osamelí vlci, píše Daily Mail

"Rozhodli sme sa zverejniť sto mien, aby sa s nimi naši bratia v Amerike mohli vysporiadať," cituje z vyhlásenia skupiny The Washington Post.

"Zabite ich v ich krajine, popravte ich v ich domoch, prebodnite ich, keď budú kráčať po ulici a budú si myslieť, že im nič nehrozí," dodala skupina.

Vec vyšetrujú

Ministerstvo obrany potvrdilo, že vec vyšetruje, ale zoznam zatiaľ nevyhlásilo za autentický.

Hackeri z ISIS informácie pravdepodobne nezískali zo serverov americkej vlády a podľa predstaviteľa Pentagonu, ktorého citoval denník New York Times sa väčšina údajov o ľuďoch zo zoznamu dá nájsť na verejných zdrojoch.

Zoznam podľa denníka mohol vzniknúť na základe správ z médií, kde sa spomínali americkí vojaci podieľajúci sa na náletoch na pozície Islamského štátu v Iraku a Sýrii.

Hackli Twitter i YouTube

Nejde ale o prvý prípad, kedy stúpenci Islamského štátu tvrdia, že sa dostali do záznamov americkej armády. V januári tohto roku napadli účet Centrálneho velenia USA (Centcom) na sociálnej sieti Twitteri a jeho stránky na YouTube.

"IS je tu, sme vo vašom počítači, na každej vojenskej základni," odkázali vtedy hackeri Washingtonu.

Radikálni islamisti zverejnili video, na ktorom vyzývajú moslimov na Západe k útokom. YouTube video pre porušenie pravidiel stiahol, priniesol ho však server Vocativ, pozrite sa:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy