Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matku, ktorej odobrali deti, podporil aj hokejista Hašek
Zdielať na
Zahraničie

Matku, ktorej odobrali deti, podporil aj hokejista Hašek

PRAHA / Českú matku Evu Michalákovú, ktorej v Nórsku odobrali deti, podporil hokejový brankár Dominik Hašek i premiér Bohuslav Sobotka. Prípad ženy, ktorý ako prvá zverejnila televízia JOJ, si tak získava stále viac pozornosti.

Eve Michalákovej synov Denisa a Davida odobrala sociálka pred štyrmi rokmi. Dôvodom malo byť údajné sexuálne zneužívanie, ktoré ale polícia nepreukázala.

Sociálka trvá na tom, že rodičia deti zanedbávali a matka verejnosti nehovorí celú pravdu.

Michaláková narýchlo pricestovala do Prahy, kde sa stretla s premiérom Bohuslavom Sobotkom. "Uistil ma, že české úrady nepoľavia v tlaku na Nórsko," vyhlásila.

Svojich synov môže vidieť dvakrát za rok na štvrť hodinu. "Je to veľmi ťažké. Deti som videla poslednýkrát v marci minulého roku," hovorí.

Tlak na nórske úrady je stále silnejší. Nórsku veľvyslankyňu v Českej republike si na koberček pozval dokonca aj prezident Zeman. Väčšiu otvorenosť a informovanosť o prípade žiada aj premiér Sobotka.

"Vyjadril som znepokojenie českej strany práve preto, že nemáme dostatočné informácie o tom, akým spôsobom sa s deťmi v Nórsku zaobchádza," potvrdil.

Medaila od Hašeka

Ženu podporuje množstvo obyčajných ľudí, ktorí jej na zaplatenie právnikov poslali už viac ako 20 tisíc českých korún.

Nezvyčajnú podporu zvolil legendárny hokejový brankár Dominik Hašek, ktorý ponúka svoju zlatú medailu z olympijských hier v Nagane tomu, kto najviac zabojuje za návrat chlapcov k matke.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy