Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Eva sa so synmi môže stretnúť dvakrát ročne na 15 minút
Zdielať na
Zahraničie

Eva sa so synmi môže stretnúť dvakrát ročne na 15 minút

PRAHA/OSLO / Češka Eva Michaláková prišla pred štyrmi rokmi o svojich dvoch synov. Odobrala jej ich nórska sociálka pre údajné sexuálne zneužívanie. Polícia ale nemá dôkazy. Sociálka napriek tomu deti odmieta vydať a teraz dokonca rozhodla, že Eva svojich synov môže vidieť len dvakrát za rok na 15 minút.

Čoskoro to bude rok, kedy mohla Eva Michaláková vidieť svojich dvoch synov. Stretnutie bolo pod kontrolou nórskej sociálky Bernevernetu. "Vrátil sa mi teraz balík s vianočným darčekom. Ani sa nenamáhali ho prevziať," hovorí Eva Michaláková.

Pätnásť minút dvakrát do roka

Nórska sociálka opäť pritvrdila. Hoci si Eva na stretnutie s ňou priviedla právnika aj niekoľko českých politikov, sociálku neobmäkčila. Stretnutie s chlapcami skrátila na pätnásť minút dvakrát ročne.

"Nesúhlasím. Ale čo mám robiť," povedala matka detí Eva Michaláková. "Veľa zlého sa tu deje a ničí to tie deti," uviedla prezidentka nórskej komisie pre ľudské práva Ruby Harrold-Claesson.

Sexuálne zneužívanie

Synovia Denis a David boli Eve odobraní na základe údajného sexuálneho zneužívania. Polícia prípad odložila, ale sociálka deti odmieta vrátiť. Údajne ich odobrali právom a Eva nehovorí do médií celú pravdu.

Matka bojuje, v Nórsku aj v Českej republike. Vystupuje v parlamente, na konferenciách a chce len jediné. Dostať deti späť.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy