Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nóri odobrali deti aj Eve! Otec ich mal štekliť cez pyžamo
Zdielať na

Nóri odobrali deti aj Eve! Otec ich mal štekliť cez pyžamo

OSLO, BRNO / Vo veľmi podobnej situácii ako Ivana Boórová, sa ocitla v Nórsku aj Eva Michaláková. Jej dve deti odobrala sociálka pre podozrenie zo sexuálneho obťažovania. Jedno z detí v škôlke povedalo vychovávateľke, že ho otec šteklí cez pyžamo.

Stále nové a nové obvinenia

Nočné mory v noci mátajú aj Evu Michalákovú, ktorá žije v Nórsku. Aj ona prišla, podobne ako Ivana Boórová, o deti. Stalo sa tak vlani, v máji. Odvtedy je matka bez Davídka a Deníska. Dôvod? Podozrenie na sexuálne zneužívanie. 

"Môj manžel mal deti štekliť cez pyžamo. Bola som vynervovaná, stále som sa pýtala manžela, čo sa stalo," tvrdí matka chlapcov. Objavovali sa ďalšie a ďalšie obvinenia. Tentokrát spis už pritvrdzoval. "Mala som držať v rukách lopatu, manžel bábku a mali sme na deti vyplazovať jazyk," dodáva Eva.

Deti nevidela už 5 mesiacov

Matka svoje deti nevidela celých päť mesiacov. Bratov dokonca sociálka rozdelila a každého dala do inej náhradnej rodiny. V týchto dňoch sociálka stiahla všetky obvinenia, ale sociálka deti nevrátila. Rodina sa preto obrátila na české úrady v Brne. Márne.

"Rozdelenie súrodencov, považujem za mimoriadne nešťastné, ale znovu - myslím si, že je to v kompetencii nórskych súdov," vraví riaditeľ úradu pre medzinárodnú právnu pomoc detí v Brne Zdeněk Kapitán.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy