Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pazúry írskej sociálky. Peštovci začínajú v Česku od nuly...
Zdielať na

Pazúry írskej sociálky. Peštovci začínajú v Česku od nuly...

Útek 7-člennej českej rodiny pred tentokrát írskou sociálkou sa na letisku skomplikoval. O ich plánovanom odlete totiž úradníci zrejme vedeli. Všetci s napätím čakali, či napokon colníci zakročia, alebo ich pustia do lietadla. Rodina sa rozhodla opustiť Írsko pre obvinie ich syna Samuela zo sexuálneho obťažovania...

Najdlhšia pasová kontrola v živote

Boli to najdlhšie minúty v rodine Peštových. Ostali totiž visieť na pasovej kontrole, kde sa malo ukázať, či pazúry tunajšej sociálky siahajú až tak ďaleko. A teda či zalarmovala letisko a prístavy. Napokon ich však do lietadla pustili. Smer? Praha. Ich prvé kroky na českej pôde smerovali k príbuzným. To je ich jediná pomoc.

Najhoršie obavy pri kontrole v Dubline sa teda nepotvrdili. Aj v lietadle aj v Prahe už bola cítiť obrovská úľava. "Úľava to je veľká, že to dopadlo nakoniec dobre. Vôbec som tomu neveril," hovorí teraz už s úsmevom otec Ladislav Pešta.

V Prahe od nuly...

"Som nesmierne šťastná. Som si to tak nejako nepripúšťala. Som si hovorila, toto už musí vyjsť. Už sa nemôže nič stať, už sme tak ďaleko," tvrdí aj matka Elena Mirgová.

V Prahe sa rodiny ujíma teta. Tá je pripravená po rokoch príbuzných uchýliť a pomôcť im. Podmienky však budú mať oveľa skromnejšie a život menej pohodlný. To je daň za slobodu a deti. Pre Peštových tu začína nový život. To najdôležitejšie však majú so sebou. Svoje deti. "Prosto vám veľmi ďakujem. Je to málo - povedať slovo ďakujem. Neznamená vôbec to, čo ja vlastne cítim," dodáva Elena.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články