Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
ROZHOVOR. Mám sa dobre, tvrdí do Talianska adoptovaná Jolka
Zdielať na

ROZHOVOR. Mám sa dobre, tvrdí do Talianska adoptovaná Jolka

SICÍLIA / Už dlhšie sledujeme podozrivé adopcie slovenských detí do Talianska. Boli medzi nimi aj Julka a Jolka, o osude ktorých kolovali hrozivé zvesti. Po adopcii do Talianska mali, ešte ako neplnoleté, otehotnieť a porodiť. Potom údajne utiekli do New Yorku a Paríža. Pozrite si rozhovor s jedným z dievčat...

Julku a Jolku spoznal miestny poštár. "To sú tie Slovenky. Tu je to, v tomto dome," hovorí. Uprostred poloprázdnej ulice stojí vila. Deti z miestnej školy tvrdia, že Julka s Jolkou sú ich kamarátky.

Jolka: Mám sa dobre, deti nemám

Jozefína, teda Jolka stojí zrazu pred reportérom. Pod podmienkou skrytia tváre sa rozpovie. Slovenčinu takmer zabudla. "Mám sa dobre. Ja nemám deti," hovorí.

Keď sa hovorí o ich údajných deťoch všetci sa smiali. Má to byť len pomsta profesionálnej matky zo Slovenska, ktorá chce deti späť. "Ja nemám žiadyn problém. Žiadny New York, žiadny Paríž," hovorí Jolka.

Kde je Julka?

Jozefína vôbec nevyzerá ako týrané dieťa a na Sicálii si žije spokojne. Jej sestru sme však nenašli. Dievča, ktoré je spolu s Jolkou na fotografiách a má byť jej sestra Julka pri predstavovaní povedala, že je kamarátka Veronika a utiekla preč. "V prípade, že zistíme pochybenie, určite bude vyvodená zodpovednosť," uviedla riaditeľka Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí Andrea Cisárová.

Kde skutočne Julka bola? A prečo je fotke niekto iný? Aj naďalej zostávajú niektoré otázky nezodpovedané...

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy