Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Divná adopcia do Talianska. A potom slovenské dievča (13) porodilo!
Zdielať na

Divná adopcia do Talianska. A potom slovenské dievča (13) porodilo!

Dievčatá Julka a Jojka boli adoptované do talianskej rodiny v júli 2008. Odvtedy ich nikto zo Slovenska nevidel. Tieto informácie potvrdila aj žena, ktorá sa s dievčatami osobne pozná. Ešte pred odchodom do zahraničia bývali v jednej domácnosti.

Táto žena hovorí, že celý proces adopcie prebehol za mimoriadne podivných okolností. Podľa nej nebolo všetko tak, ako malo byť."Boli vytrhnuté vlastne z prostredia, kde boli pripravované na tú adopciu, vrátené späť do toho detského domova, kým prebehli formality," hovorí príbuzná zo Slovenska. 

Zakázaný akýkoľvek kontakt

Posledných päť rokov totiž riadne žili v pestúnskej rodine na Slovensku. Zrazu sa dievčatá vrátili do detského domova. Odišli aj z rodinného zázemia, aj z rodiny. "Zakázali absolútne akýkoľvek kontakt. Či z našej strany, alebo vlastne zo strany ich," tvrdí ríbuzná Julky a Jojky.

Po dvoch mesiacoch v detskom domove sa opäť poberali do nového prostredia. Do rodiny v Taliansku. Po troch rokoch sa ozvala mladšia zo sestier, Jojka. "Napísala mi tá mladšia, že má 8-mesačnú dcéru. Tá staršia mi napísala, že jej chýbame," dodáva ich príbuzná. 

Porodila v trinástich

Mladšia zo sestier porodila ako 13-ročná. Neskôr otehotnela opäť, ale o dieťa prišla. V 15-ich rodila druhý krát. Staršia zo sestier Julka teraz ako 16 ročná čaká dvojičky. Počas našej návštevy sme sa pokúšali s dievčatami telefonicky spojiť. Dali jasne najavo, že o kontakt so Slovenskom už nestoja. Podľa informácií z poslaneckého prieskumu bolo celkovo 106 detí zo Slovenska adoptovaných neštandardne.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy