Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Prípad Benjamín. Rodičia sú stále bez syna
Zdielať na

Prípad Benjamín. Rodičia sú stále bez syna

"Nášho syna stále nemáme. Viac vám ale nemôžem povedať!" Toto sú slová Miloša Iváka, ktorý v írskom Corku pred mesiacom prišiel o svoje dieťa. Odobrali mu ho tamojšie sociálne úrady. O prípad sa zaujíma aj slovenský zastupiteľský úrad.

O prípade nemôžu komunikovať

Komunikovať s rodičmi malého Benjamínka je v týchto chvíľach veľmi náročné. Podľa zákonov platných v Írsku totiž nemôžu absolútne nič povedať médiám o svojom synovi. Po tom ako súdy vyriekli svoj ortieľ sa rodina stiahla a s médiami nekomunikuje. 

Súdne pojednávanie však nie je ukončené. V pondelok popoludní sa konalo ďalšie pojednávanie, kde sa rodičia snažili dokázať, že v žiadnom prípade svojmu synovi neublížili. Súd vytýčil ďalšie pojednávanie, kde sa majú prejednať ďalšie skutočnosti. Rodičia tak majú ďalších 28 dní na to, aby presvedčili súdy o svojej pravde. O ničom konkrétnejšom však  ale informovať nemôžu.

Opuchnutá noha po očkovaní

10-týždňového Benjamína priniesli rodičia - Slovák a Poľka do nemocnice pre opuch na nohe. Odtiaľ sa však vrátili už bez malého synčeka. Lekári však zalarmovali miestny sociálny systém. Desaťtýždňové dieťatko malo totiž na tele 21 fraktúr. "Doktor vtedy povedal, že našli chlapcovi, najskôr hovoril o nejakých desiatich, že má desať fraktúr na rebrách. Že to vyzerá, ako keby dieťa bolo stláčané a trasené," povedal otec Benjamína Miloš Ivák.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy