Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Divná adopcia do Talianska. Maloleté sestry (ne)otehotneli...?
Zdielať na

Divná adopcia do Talianska. Maloleté sestry (ne)otehotneli...?

Sestry, ktoré naše úrady dali na adopciu do Talianska, najnovšie nikdy nemali byť tehotné. Tvrdí to bývalá ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová. Túto informáciu, ktorá by mala byť už aj v spise Centra pre medzinárodnoprávnu pomoc, údajne získala po súkromnej linke. K spisu však nemá prístup, všetky informácie z neho sú dôverné. Zaujímavé preto je, ako sa k nim dostala...

(Ne)tehotné dievčatá

Ešte v októbri tohto roka sa na svetlo sveta dostal prípad podivnej adopcie detí zo Slovenska do Talianska. Adoptované mali byť dve sestry Julka a Jojka a to zvláštnym spôsobom. Zobrali ich z pestúnskej starostlivosti do detského domova a odtiaľ rovno do Talianska. Odvtedy o nich nikto nič nevedel. Podľa príbuznej dievčat však v Taliansku otehotneli. 15-ročná porodila, 16-ročná mala čakať dvojičky. Viac si prečítajte TU!

V stredu sa parlamentný výbor zaoberal poslaneckým prieskumom v Centre pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže. Prišla naň aj Viera Tomanová, ktorá sa hneď pustila do poslankyne NR SR Lucie Nicholsonovej. "Prieskum, ktorý bol vykonaný, bol vykonaný nedostatočne... Minimálne od 7. decembra sa v spise nachádza informácia od talianskej strany, že dievčatá nikdy neboli tehotné," hovorí Tomanová.

Tomanová má "súkromné kontakty"

"Neboli ste, pokiaľ viem, účastníčkou prieskumu," odpovedala Nicholsonová. Tomanová mala aj na toto odpoveď: "Ja som nebola v žiadnom spise? Dozvedela som sa ich z talianskej strany. Súkromnými kontaktami..."

V spise je teda aj táto informácia. Samotné dievčatá však svojej nevlastnej sestre tvrdili, že majú deti, respektíve sú tehotné. Preto minister Richter chce riaditeľku centra poslať do Talianska. Sama však už o adopciách detí rozhodovať nebude. "O každom jednom dieťati bude rozhodovať komisia," upozornila riaditeľka CIPC Andrea Cisárová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy