Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Briti zmenili názor. Ivana Boórová už zrazu nie je tá zlá!
Zdielať na

Briti zmenili názor. Ivana Boórová už zrazu nie je tá zlá!

Obrat o 180 stupňov! Konečne sa zmenilo správanie sociálnych pracovníkov a náhradnej rodiny voči Ivane Boórovej a jej matke. Doteraz starostlivo sledovali každý ich krok. No teraz robia všetko pre to, aby prišli začiatkom januára odobraté deti - Martinko a Samko - na Slovensko.

Rodina je s deťmi čoraz častejšie

Hrdá babička Eleónora Študencová už neverila, že sa to niekedy stane. A síce to, nad čím sa väčšina rodičov a starých rodičov ani nezamýšľa. Mohla totiž vziať do školy svoje vlastné vnúčatá, Samka a Martinka. Doteraz všetky jej kroky totiž sledovala britská sociálka.

Pred dvomi dňami ale prišla správa, ktorá vniesla do celej kauzy úplne nové svetlo. Miestne úrady rozoslali všetkým zúčastneným stranám správu, v ktorej sa vzdávajú možnosti odvolania proti rozsudku Kráľovského súdu. To by znamenalo, že by platil posledný verdikt a už by nič nebránilo odchodu detí na Slovensko začiatkom januára.

Víťazstvo je teda na dosah. Nahráva tomu aj fakt, že sa zmenil aj prístup sociálky a samotnej britskej náhradnej rodiny. Boórovým pomáhajú, ako sa len dá. A Samko a Martinko tak mohli stráviť prvý večer v dome náhradnej rodiny vo výlučnej starostlivosti babky.

"Týmto sa celý prípad uzatvára a prebehne celý tranzičný plán. Najneskôr 4. januára budú deti doma," potvrdil aj slovenský veľvyslanec vo Veľkej Británii Miroslav Wlachovský. Deti tak budú zverené starej matke.

Osobný vklad jednej úradníčky

Slovenská republika vstúpila do prípadu detí Ivany Boórovej ako tretia strana. A to potom, ako na prípad a jej nečinnosť upozornili reportéri televízia JOJ. VIAC TU.

Následne naše úrady intervenovali za návrat oboch chlapcov do vlasti a  poskytli záruky zabezpečenia zdravotnej starostlivosti a vzdelávania. A to aj prostredníctvom osobnej účasti šéfky Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí Andrei Cisárovej. VIAC TU.

Vymyslené obvinenia SS

Bývalá rehoľná sestra nezneužívala miestny sociálny systém, ale poctivo a tvrdo pracovala. Ako opatrovateľka v domove pre demenciou postihnutých starých ľudí. V Británii sa manželom narodili dvaja krásni synovia. Všetko pripomínalo dokonalú idylku. Nočná mora začala až banálnym vyšetrením v nemocnici...

Starší syn Martin mal vtedy dva roky a zdravotné problémy. Zápal na genitáliách. Ivana s ním preto išla k lekárovi a tam sa začal ten neuveriteľný kolotoč. "Vo štvrtok večer začali s tým, že to nie je iba zápal. Že to vyzerá na úmyselné zranenie dieťaťa. Tým, že je to na genitáliách, ono to vyzerá na nejaký sexuálny motív," spomína babka Samka a Martinka. Obvinenia sa však nepotvrdili a SS poskytol súdu nepravdivé údaje...

V Londýne je Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje aj Dárius Haraksin. ONLINE REPORTÁŽ TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy