Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Osud malej Rebeky. Jej rodičia stále žijú v neistote
Zdielať na

Osud malej Rebeky. Jej rodičia stále žijú v neistote

KOŠICE, BRATISLAVA / Isto si spomínate na prípad, ktorý otriasol celým Slovenskom. Televízia JOJ ako jediná informovala o neuveriteľnom príbehu mladej rodiny, ktorá utiekla v polovici decembra minulého roku z Britského Oxfordu pred tamojšou sociálnou službou. Ako sme sľúbili, prípad sledujeme aj ďalej.

A keďže rodina je z východného Slovenska, prípad mladej Slávky a Petra mapujeme spoločne s kolegom Jozefom Kačmárym. Rodičia malej Rebeky prežili najstrašnejšie chvíle, keď sa báli, že bezdôvodne prídu o svoje ani nie štvormesačné bábätko. S malou Rebekou totiž prišli do nemocnice, kde sa zistilo, že má zlomenú kľúčnu kosť, za čo okamžite padli obvinenia z týrania.

V rukách to má súd na Slovensku

Rodičia tak pred odobratím utiekli na Slovensko, čo ste s napätím mohli sledovať aj v reportážach TV JOJ. Zisťovali sme, ako je na tom rodina teraz. Na záberoch vidieť, že malá Rebeka ani zďaleka nevyzerá ako týrané dieťa. Vianoce prežili v pokoji a hlavne pokope.

Medzitým požiadali slovenský súd o predbežné opatrenie o zverení Rebeky do opatery matky. Podľa našich informácií sú v prípade potreby pripravení sa kedykoľvek zosobášiť. Zatiaľ však čakajú, či súdy v Anglicku predsa len nenájdu spôsob ako dieťa odobrať. Podľa nami oslovených právnych expertov je ale rozhodnutie slovenského súdu prvoradé, keďže prišlo ako prvé.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy