Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Putin reaguje na agresiu zo strany Západu, modernizuje armádu
Zdielať na
Zahraničie

Putin reaguje na agresiu zo strany Západu, modernizuje armádu

MOSKVA / Moskva podľa náčelníka generálneho štábu ruskej armády Valerija Gerasimova čelí novým formám vojenskej aj nevojenskej agresie zo strany Západu. Prevahu Ruska nad Západom má zabezpečiť silný jadrový arzenál a plánovaná modernizácia armády.

"Podpora našich strategických jadrových síl v kombinácii s rastom vojenského potenciálu ozbrojených síl zabezpečí, že Spojené štáty a NATO nebudú mať prevahu nad našou krajinou," vyhlásil Gerasimov.

Ruský prezident Vladimir Putin nedávno povedal, že Rusko bude pokračovať v programe modernizácie armády s dôrazom na jadrové strategické sily.

Moskva chce investovať miliardy do rozvoja svojej armády napriek tomu, že ruská ekonomika trpí následkom znižovania cien ropy na svetových trhoch a sankcií Západu.

Modernizácia za stovky miliárd

Rusko chce do armády do roku 2020 vložiť v prepočte skoro 290 miliárd dolárov, pričom zmodernizovať plánuje sedemdesiat až sto percent zbrojného vybavenia.

"Plánuje dodržať vládny zbrojný program a do roku 2020 dosiahnuť plánované množstvo a kvalitu moderných zbrojných systémov," vyhlásil Gerasimov.

Vladimir Putin v decembrovom príhovore porozprával o vzťahu Ruska so Západom. Pozrite sa:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy