Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prezident Miloš Zeman bojuje za zabíjačky: Je to krásna slávnosť
Zdielať na

Prezident Miloš Zeman bojuje za zabíjačky: Je to krásna slávnosť

Zdroj: noviny.sk/SITA

PRAHA / Zabíjačková smernica Európskej únie, ktorá značne obmedzuje, koho v domácnosti môžete po porážke prasaťa pohostiť, vyvolala v Českej republike veľkú diskusiu. Zapojil sa do nej aj prezident Miloš Zeman.

Český prezident je známy ako milovník dobrého jedla a pitia. Rád si pochutná aj na pochúťkach, ktoré sa vyrábajú na zabíjačke. Preto si  neodpustil trefné vyjadrenie k "výplodu" bruselských úradníkov.

“V tomto prípade by som odporúčal rozšíriť pojem domácnosti na všetkých, ktorí sa zabíjačky, ktorá je krásnou slávnosťou, zúčastnia. Mimochodom Európska komisia nám už pred časom odporučila, aby sme vyhadzovali guláš po štyroch hodinách, napriek tomu, že každý vie, že guláš je najlepší na druhý deň,“ povedal Miloš Zeman Blesku.

blesk.cz

Prísne hygienické predpisy Únie domácu zabíjačku značne obmedzili. Nesmie sa totiž organizovať ako spoločenská akcia spojená s účasťou ľudí z okolia. Produkty zo zabíjačky sa taktiež nesmú roznášať po susedoch. Fyzickým osobám hrozí pokuta 10 tisíc korún, právnickým až 300 tisíc.

blesk.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie správy