Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Odvážlivec sa eboly nebojí, sprevádzal nakazenú bez ochranných odevov
Zdielať na

Odvážlivec sa eboly nebojí, sprevádzal nakazenú bez ochranných odevov

DALLAS / Ebola je strašiakom posledných dní, preto letiská sprísnili opatrenia, nemocnice zriadili špeciálne priestory a transporty podliehajú prísnym predpisom. Avšak pri prevoze nakazenej sestričky sa vyskytla osoba, ktorá všetky odporúčania odignorovala. Zdravotná sestra Amber sa pritom nakazila, hoci dodržiavala všetky ochranné opatrenia, no bola v kontakte s chorým Libérijčanom.

Ebolou nakazenú Amber trasportovali z Dallasu do Atlanty, kde sa má podrobiť vyšetreniam. Na prevoz pripravili špeciálne lietadlo a pred, počas a po lete asistovali školení lekári a personál.

Všetci boli oblečený v špeciálnom odeve, len na letisku sa zjavil muž, ktorý pravdepodobne patril k zamestnancom letiska. Na sebe mal len košeľu, nohavice a podložku na písanie.

Hoci sa ebola nešíri vzduchom, bezprostredná blízkosť nakazeného pacienta je priam alarmujúca. Minimálne lekársky tím bol z prítomného muža v pomykove, píše britský Daily Mail.

Reprofoto/Daily Mail

Nakazenú Amber však muž bez ochranného odevu sprevádzal až do Atlanty. Keď vystúpili z lietadla, stále mal na sebe len košeľu a nohavice. Bol bez akejkoľvek ochrany. Takto sa spolu s tímom lekárov premiestnil až do nemocnice Emory University.

Kto to je?

Podľa KTXA-TV ide o človeka, ktorý pracuje pre Centrum pre kontrolu chorôb zamestnancov.

Reprofot/Daily Mail

American Medical Response, ktorá je zodpovedná za prepravu infikovanej Amber však uviedla, že cudzinec je členom leteckej spoločnosti, ktorá zabezpečila prevoz.

Fotografie neznámeho zaplavili internet. Ľudia sa pýtali, o koho ide. Kto je ten neznámy a pochabý muž zač. Viacerí boli pobúrení, iní pohoršení. Odvážlivec dostal prezývku "Clipboard Man".

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy