Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Chlapec (15) cestoval v podvozku lietadla, chcel za mamou do Afriky
Zdielať na

Chlapec (15) cestoval v podvozku lietadla, chcel za mamou do Afriky

SAN JOSE / Somálsky tínedžer, ktorý v apríli absolvoval cestu na Havaj v podvozku lietadla podľa svojich slov nemôže uveriť, že let prežil v zdraví. Jeho cieľom bolo dostať sa k matke, ktorá žije v Afrike.

Pätnásťročný Yahye Abdi poskytol prostredníctvom internetu prvé verejné vyjadrenia o päť a polhodinovom lete, ktorý absolvoval ukrytý v priestore pre kolesá. Let z kalifornského San Jose na havajský ostrov Maui strávil skrčený a so zapchatými ušami. "Leteli sme nad oblakmi, videl som to cez diery."

Abdi ušiel z domu, preskočil oplotenie na medzinárodnom letisku Mineta v San Jose a nepozorovane nastúpil do lietadla. Jeho cieľom bolo dostať sa k matke, ktorá žije v Afrike. Prvýkrát sa s ňou telefonicky rozprával až v utorok, píše americká CNN.

Pozrite si spoveď odvážneho tínedžera:

Bez ujmy na zdraví

Tínedžer cestoval v apríli v podvozku linkového lietadla, ktoré vystúpilo do výšky 11 582 metrov. Keď teplota v podvozku klesla na 62 stupňov pod nulou, chlapec stratil vedomie.

Prebral sa približne hodinu po pristátí na letisku v Maui a vyliezol na letiskovú plochu. Zachytili ho bezpečnostné kamery. Lekárska prehliadka ukázala, že nebezpečný let na ňom nezanechal žiadne stopy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy