Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kuriózna nehoda: Vlak skončil na eskalátoroch!
Zdielať na

Kuriózna nehoda: Vlak skončil na eskalátoroch!

CHICAGO / Na medzinárodnom letisku v Chicagu sa vykoľajil vlak. Pri nehode sa zranilo 32 ľudí. Súprava narazila do zábrany a vyšla až do polovice eskalátoru. Nikto zo zranených nie je v ohrození života. Podľa prvých odhadov išiel vlak príliš rýchlo. Skutočná príčina nehody sa vyšetruje. Informáciu priniesla stanica CNN.

Neprimerane vysoká rýchlosť

Vlak sa vykoľajil na stanici O'Hare. "Vlak prakticky vyletel na nástupište a dostal sa hore po schodoch až na eskalátory," podotkol zástupca chicagských hasičov José Santiago na tlačovej konferencii. Celkom bolo zranených 32 ľudí. Cestujúcich rozviezli do miestnych nemocníc. Podľa Santiaga ale väčšina z miesta nehody odišla po svojich. Nikto nie je v ohrození života, píše CNN.

Úrady sa momentálne snažia zistiť, čo presne sa stalo. Prebehne podrobná kontrola vlaku a zamerajú sa i na možné zlyhanie ľudského faktora. Najpravdepodobnejšia varianta je taká, že vlak mal pred príjazdom do stanice príliš vysokú rýchlosť. V súčasnej dobe pracujú záchranné tímy na odstránení súpravy, ktorá bola pri nehode veľmi poškodená.

Chicagské letisko O'Hare patrí k najväčším na svete. Podľa miestnych úradov je možné, že doprava na časti železničnej trasy, tzv. Blue Line, bude na nejaký čas prerušená. Funguje náhradná autobusová doprava.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy