Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Na východnom Slovensku sa vykoľajil vlak
Zdielať na

Na východnom Slovensku sa vykoľajil vlak

NIŽNÁ MYŠĽA / Na východnom Slovensku sa vykoľajil vlak! Medzi Košicami a Nižnou Myšľou skončilo mimo koľají 5 vagónov. Rušňovodič zistil, že má problém, až keď, počul poriadny treskot. S vykoľajeným vlakom prešiel kilometer.

Jeden vagón sa prevrátil

Nákladný vlak prevážal uhlie a smeroval z Košíc do Bukózy Vranov. Najskôr sa vykoľajil jeden, neskôr ďalšie štyri vagóny. Rušňovodič ich mimo koľajníc ťahal viac ako kilometer. Súprava sa zlomila až na výhybkách pred stanicou.

takéto mimoriadne situácie nebývajú na slovenských železniciach zvykom. Jediným šťastím v tomto prípade bolo to, že išlo o nákladný vlak, ktorý prevážal uhlie. "Jeden sa prevrátil," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Náhradná doprava

Jeden z vagónov dokonca vyletel do protismeru. Ak by tade v tom momente prechádzal osobný vlak, museli by zasahovať aj sanitky a záchranári. Aj preto museli premávku v oboch smeroch úplne uzavrieť. Najviac utrpeli cestujúci, ktorí smerovali z alebo do Košíc. "Autobusy nahrádzajú vlak," uviedla pracovníčka Obecného úradu Bohdanovce.

"Zhruba okolo 20:00 dnes by sme mohli sprejazdniť jednu traťovú koľaj," dodala hovorkyňa ŽSR. Tá druhá zostane odstavená ešte zrejme dosť dlho. Kolesá vlaku totiž roztrhli koľajnice. "K nehode museli byť privolané ťažké nehodové prostriedky, to znamená žeriav, ktorý môže opäť vlak nakoľajiť," dodala Pavlíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy