Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
ZÁZNAM. Vodiča delilo od zrážky s vlakom len pár sekúnd
Zdielať na

ZÁZNAM. Vodiča delilo od zrážky s vlakom len pár sekúnd

PLAVECKÝ ŠTVRTOK / V nasledujúcej reportáži uvidíte ako málo stačí na to, aby človek prišiel o život. Vodič osobného vozidla vošiel na železničné priecestie, na ktorom ho uväznili závory. Vďaka duchaprítomnému mužovi stihol cúvnuť iba zopár sekúnd pred rýchlikom, ktorý okolo neho doslova preletel.

Pri sledovaní týchto záberoch človeku behá mráz po chrbte. Muža, ktorý týmto hrdinským činom zachránil dva životy, sa nám nepodarilo nájsť. Keby si neuvedomil, čo sa vlastne stalo a tak duchaprítomne nezareagoval, pri priecestí by pribudli dva nové krížiky.

"Je tam nepretržitý záber kamery a dá sa z neho vybrať práve to, čo potrebujeme," potvrdil starosta Plaveckého Štvrtku Ing. Ivan Slezák.

Život vodičovi zachránila aj pani Šiškoláková

Našli sme pani Janu Šišolákovú z Plaveckého Štvrtka, ktorá rovnakým spôsobom pred pár mesiacmi hrdinsky zachránila život vodičovi auta. "Kabelka sa mi zachytila o bicykel, tak som sa otočila a on tam sedel. Tak som zdvihla závory a on odišiel," hovorí.

Vodiči často nevedia ako reagovať v krízových situáciách. Chodci a cyklisti totiž pravidelne porušujú pravidlá cestnej premávky. "Jednej pani sa zasekla noha, akurát vtedy prechádzal cez priecestie rýchlik," tvrdí obyvateľ Plaveckého Štvrtku.

Podľa hovorkyne Železničnej spoločnosti v minulom roku zaznamenali 46 nehôd na železničných priecestiach. "Pri ktorých 10 osôb zomrelo a 12 bolo ťažko zranených," doplnila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Mgr. Martina Pavliková.

Ľudia podceňujú čas za, ktorý príde vlak po zatvorení závor. Ako vidieť tento medzinárodný rýchlik prišiel už za 7 sekúnd. "Sú to jednoducho hazardéri," myslí si obyvateľ Plaveckého Štvrtku.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy