Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Šarišský Štiavnik je smutne známy, pre toto
Zdielať na

Šarišský Štiavnik je smutne známy, pre toto

ŠARIŠSKÝ ŠTIAVNIK / Šarišský Štiavnik, maličká obec na severovýchode Slovenska, si vyslúžila nemilý prívlastok najnebezpečnejšia obec v okrese Svidník". Dedinčania majú strach. Veď len pred nedávnom sa tu zrazili dva kamióny a ani menšie nehody nie sú výnimočným javom.

Dedinčania sú zúfalí

"Došlo k zrážke dvoch nákladných motorových vozidiel. Nedošlo k zraneniu osôb. Vozidlá boli zabezpečené proti možnému vzniku požiaru odpojením akumulátorov a proti možnému úniku nebezpečných látok," povedal veliteľ HaZZ Vladimír Lipták. 

Zaujímavosťou je, že na tom istom mieste sa stalo niekoľko dopravných nehôd. Naposledy to bol rovnako kamión, ktorý sa prevrátil s nákladom sušeného mlieka. O čosi ďalej sa prevrátil kamión naložený štrkom, či dokonca pivom. Dedinčania sú zúfalí, vravia, že takto to už ďalej nejde.

Šoféri prekračujú rýchlosť

"Skoro dennodenne na ceste sú havárie. Myslím si, že už na čase by bolo urobiť obchvat Šarišského Štiavnika," hovoria obyvatelia dediny. Podľa polície častou príčinou nehôd v tomto úseku je najmä riskantná jazda vodičov.

"Je zvýšený nárast kamiónovej dopravy a týmto spôsobom dochádza aj k tomu, že došlo k zvýšenému počtu dopravných nehôd. Šoféri v nočnej dobe zvyknú prekračovať rýchlosť," dodáva plk. JUDr. Jaroslav Suvák, riaditeľ OR PZ vo Svidníku.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy