Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Do ženy na zastávke vpálilo auto, bojuje o život
Zdielať na

Do ženy na zastávke vpálilo auto, bojuje o život

VEĽKÝ ŠARIŠ / V pondelok popoludní sa v obci Veľký Šariš (Prešovský kraj) stala dopravná nehoda. Auto sa zrazilo s malotraktorom a následne vpálilo do zastávky, kde sedela žena.

Žena je v kritickom stave

Bolo krátko pred štvrtou popoludní. Na ceste pri Malom Šariši odhŕňal malý obecný traktor sneh zo zastávky. Chcel sa otočiť, no pravdepodobne si nevšimol prichádzajúce osobné auto. Vodič za jeho volantom vpálil do traktora a o niekoľko metrov ďalej do zastávky pri ceste.

Náraz bol taký silný, že vytrhlo a zdemolovalo aj autobusovú zastávku. Spolu s ňou strhlo aj pani, ktorá v nej čakala na autobus. Ostala zakliesnená pod osobným autom. "Sedela, čakala na autobus a ten trafil zastávku, prešiel aj tú pani," hovorí svedok.

Pacientka je v priamom ohrození života

"Osoba bola zakliesnená pod prednou kapotou, auto bolo otočené na streche, pri vyprostení osoby nám pomáhali záchranári z vozidla RZP," informuje veliteľ zásahu Kamil Šoltis.

"Pacientka bola prijatá na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny v ťažkom šoku z vykrvácania, ktorého príčinou je združené poranenie hlavy, hrudníka a končatín. Je v priamom ohrození života. Podstúpila už urgentné operačné zákroky," povedala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

Stav zranenej ženy, ktorú vyslobodili z pod osobného auta, je naďalej veľmi vážny. PO nehode ani jednému z vodičov do reči nebolo.

isifa/Lidové noviny/Tomáš Krist

Súvisiace články

Najčítanejšie správy