Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovák napálil v Plzni do zastávky MHD, zranil troch ľudí
Zdielať na

Slovák napálil v Plzni do zastávky MHD, zranil troch ľudí

PLZEŇ / Vodič osobného auta v piatok skoro ráno nezvládol riadenie a napálil rovno do električkovej zástavky. Toto nešťastie sa stalo v Plzni a môže zaň Slovák. Nafúkal 1,75 promile.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Vodič dostal šmyk

Nikoho nezrazil, ale dve ženy, ktoré čakali na zastávke, utrpeli šok a skončili v nemocnici. Šoférovi polícia namerala 1,75 promile alkoholu v krvi, aj on bol odovzdaný do starostlivosti záchranárov. Informoval policajný hovorca Jan Koželuh.

"Nehoda sa stala na križovatke ulíc Dobrovského a Klatovská. Vodič nezvládol riadenie, dostal šmyk, nabehol na ostrovček, kde sa odrazil od zábradlia späť na vozovku," uviedol hovorca.

Museli ho vyprosťovať

Šoféra museli hasiči z auta vystrihovať, dychová skúška u neho preukázala alkohol. "Dopravu v smere do centra odkláňame, z centra je bez obmedzenia," povedal Koželuh. Nehoda sa stala pred 04:45.

Podľa informácií českého portálu iDnes.cz šoféroval auto 35-ročný Slovák.

Takmer rovnaká nehoda sa stala aj na Slovensku ešte v lete tohto roka. Život 49-ročného muža vyhasol pred polnocou na ceste v mestskej časti Ružomberka v Hrboltovej. So svojím autom sa čelne zrazil s autobusom mestskej hromadnej dopravy. Išlo o posledný večerný spoj a 40-ročný skúsený vodič autobusu bol len pár stoviek metrov od konečnej zastávky. VIAC TU. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

Súvisiace články

Najčítanejšie správy