Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Auto skončilo na streche, šoférovali ho naraz dvaja...
Zdielať na

Auto skončilo na streche, šoférovali ho naraz dvaja...

ZVOLEN / Pod nehodu na okraji Zvolena sa podpísal alkohol. Vodič (37) aj jeho spolujazdec mali v krvi takmer dve promile. Obaja priznali, že celý večer popíjali v krčme a na benzínku sa vybrali, aby si doplnili zásoby. Muža, ktorý auto prevrátil na strechu, už obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Šoférovali obaja

Dvom podguráženým kamarátom prišiel do cesty obrubník a auto sa na ňom prevrátilo. "Nebol opitý. Namrznuté bolo. Proste zabrzdil a na obrubník sme nabehli," hovorí vodič auta.

Kamaráti pred políciou svorne tvrdili, že šoférovali obaja. Vinu chceli zobrať na seba. Spŕška nadávok, ktoré im uštedrila sestra jedného z nich, je takmer nepublikovateľná. "Nehúkaj po mne, lebo ti jednu j*bnem," povedala.

Nafúkali skoro dve promile

Obaja kamaráti sa zrazu náhle rozpamätali, ako to so šoférovaním bolo. Polícia už obvinila mladšieho z nich, 37-ročného muža z Detvy. Alkohol bol potúžený aj spolujazdec. Nafúkal rovnako ako vodič. "Pri dychovej skúške vodičovi namerali 0,93 mg alkoholu," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

To sú takmer dve promile alkoholu v krvi. Ani spolujazdec nebol oveľa triezvejší. Obaja zrejme popíjali rovnakým dielom. "Tohoto vodiča už polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Faltániová.

Takmer skončil v bazéne

Policajti z banskobystrického kraja riešili aj ďalšiu celkom kuróznu nehodu. Mladík nezvládol riadenie silného auta a skončil takmer v bazéne. Pod nehodu v banskobystrických Podlaviciach sa podpísala námraza a rýchla jazda.

Stačili centimetre a vo vode by skončilo celé auto. Mladík vystúpil z auta a išiel sa priznať majiteľovi domu. Ten zostal prekvapený, pretože nehodu vôbec nebolo počuť.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy