Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kuriózna nehoda. Vodičovi sa pod brzdou zaseklo jablko
Zdielať na

Kuriózna nehoda. Vodičovi sa pod brzdou zaseklo jablko

BANSKÁ BYSTRICA / Veľmi zlý deň museli mať dvaja vodiči, ktorí havarovali pri Banskej Bystrici. Obaja navyše urobili hlúpe chyby. Jednému sa pod brzdovým pedálom zaseklo jablko a druhý odbočil z cesty priamo do hlbokej priekopy.

Za všetko môžu jablká!

Tašku plnú ovocia si vodič nákladného auta viezol v kabíne a počas jazdy sa rozsypali po podlahe. Pokúšal sa ich pozbierať a nesledoval cestu, nákladiak sa dostal za krajnicu. Vodič sa skúšal brzdiť, no nešlo to, keďže sa jablká zakotúľali aj pod pedále.

Nepochopiteľnú chybu urobil aj vodič na Donovaloch. Pomýlil sa a v miestach, kde už nie je cesta videl odpočívadlo. Keďže tam žiadne nebolo,  dostal za krajnicu a auto sa zrútilo do priekopy. "Počula som škripot riadny," hovorí svedkyňa nehody.

Vytlačilo ho auto, ktoré ho obiehalo

"Tu je tá cesta opačne klopená a už som letel. Bolo aj vlhko. Išiel som veľmi pomaly," hovorí vodič auta. "Vytlačilo ho osobné auto, ktoré ho vlastne obiehalo. Pán si myslel, že na boku je krajnica, keďže tu na dosť veľkom úseku chýba zvodidlo...," uviedol Erik Mydliar, ASOS Banská Bystrica.

Auto skončilo asi 10 metrov od cesty, v potoku. Vodič priznal, že ho zmiatli poškodené zvodidlá pri ceste. "Tu neboli tie zvodidlá, to trošku dezorientuje, dá sa povedať...," tvrdí vodič. Auto sa napokon podarilo vytiahnuť na cestu a keďže bolo na prekvapenie pojazdné, vodič si ho odšoféroval domov.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy