Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kolaps na spojnici východu a západu spôsobili rozpadnuté semafory
Zdielať na

Kolaps na spojnici východu a západu spôsobili rozpadnuté semafory

ŽILINA / Prejsť cez Žilinu je v posledných troch týždňoch pre vodičov nočnou morou. Na hlavnej križovatke na Košickej ulici sú staré semafory v havarijnom stave. Doslova sa rozpadli a od utorkového rána nefungujú vôbec...

Cesta bez alternatívy

Križovatka Košická v Žiline pritom spája západ s východom Slovenska a vyhnúť sa jej jednoducho nedá. Problémy majú nielen vodiči, ktorí prechádzajú týmto dopravným uzlom. Riadiť dopravu je zaťažkávajúcov skúškou aj pre policajtov. 

Od začiatku novembra sú dopravné nehody na najväčšej žilinskej križovatke takmer na dennom poriadku. Semafory od dnešného rána nefungovali a frekventovanú križovatku museli riadiť dopravní policajti.

"Nešli semafory a je nemysliteľné, aby v dnešnej dobe riadil policajt križovatku, však to je otrasné," myslí si manžel zranenej vodičky.

Mesto nemá peniaze

Aj napriek tomu sa v nej zrazili dve osobné autá. Vodička Peugeotu skončila s autom na chodníku a previezli ju do nemocnice. "Manželka ma zaviezla do práce a išla naspäť. Vidíte ako to dopadlo. Len kvôli tejto križovatke," opisuje manžel zranenej. 

"Ja som ju ani nevidel. Možno si myslela, že tam svieti oranžová," hovorí vodič Opla. So semafórmi sú problémy už 5 rokov. Cesta prvej triedy patrí Slovenskej správe ciest. Svetelná signalizácia ale patrí mestu, to však peniaze na opravu nemá.

"Toto je už štvrtá nehoda, ale každý deň sa tu stanú minimálne dve nehody. Aj v pondelok tomu bolo tak," vysvetľuje obyvateľ Žiliny Matej.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy