Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Toto dopravné zrkadlo mätie vodičov v Žiline!
Zdielať na

Toto dopravné zrkadlo mätie vodičov v Žiline!

ŽILINA / Na Rajeckej ceste v Žiline je dopravné zrkadlo, ktoré má pomáhať vodičom. Umiestnilo ho tu mesto so zámerom sprehľadniť situáciu na ceste. Lenže v tomto prípade magistrátu dobrý úmysel nevyšiel. Podľa odborníkov toto zrkadlo šoférov mýli...

Zrkadlo sa nachádza na Rajeckej ceste

Zrkadlo na Rajeckej ceste v Žiline vodičom nepomáha, skôr naopak. Vodič sa chce totiž zaradiť z bočnej ulice na cestu, kde sú dva pruhy. Zrkadlo mu má pomôcť zorientovať sa v neprehľadnej križovatke, kde navyše komplikuje výhľad protihluková stena. Lenže v tomto prípade šoféra len popletie.

"Vodič dostáva opačnú informáciu. Čiže ak vozidlo ide v ľavom pruhu, tak dostáva informáciu, že je v pravom a opačne zase, že je v ľavom," hovorí dopravný analytik Ľubomír Palčák.

Odborník: Môže sa stať vážna nehoda

Podľa odborníka dokonca toto zrkadlo môže zapríčiniť dopravnú nehodu. Šofér vchádza na cestu, kde je povolená rýchlosť 70 km/hod.  "Tieto zrkadlá sa skôr používajú v križovatkách, keď je tam vstup len z jedného jazdného pruhu," dopĺňa analytik.

"Akékoľvek dopravné značenie môžeme osadiť iba po súhlase Okresného dopravného inšpektorátu," hovorí hovorca mesta Pavol Čorba.

"Mestu sme určili odstránenie dopravného značenia, zrkadla, kde sa má osadiť značka "Stop, daj prednosť v jazde," vysvetľuje prednosta Krajského úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Žiline Marián Vranka. Zrkadlo, ktoré je zbytočné, je tu však naďalej. Dúfajme, že kým ho neodstránia, nespôsobí tragédiu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy