Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič (48) letel niekoľko metrov vzduchom! Skončil v Hrone
Zdielať na

Vodič (48) letel niekoľko metrov vzduchom! Skončil v Hrone

ŽARNOVICA / Kuriózna nehoda sa stala na R1 pri Žarnovici. Vodič, ktorý sa vracal zo služobnej cesty, skončil s autom v Hrone. Vo veľkej rýchlosti prerazil zvodidlá a spadol do vody. Mal šťastie. Síce je podchladený, no bez jediného škrabanca.

Spanikáril a strhol volant

"Pri dopravnej nehode vodič neutrpel žiadne zranenie, alkohol u vodiča pri dychovej skúške zistený nebol," informuje hovorkyňa policajného zboru Petra Vašková.

Urobil sériu chýb, ktoré viedli k tomu, že vyletel z diaľnice. Najskôr sa dostal kolesami za krajnicu, no podľa polície spanikáril a strhol volant. Neovládateľné auto niekoľkokrát narazilo do zvodidiel až ich prerazilo. Pri toľkej smole mal vodič obrovské šťastie, že v Hrone nebola vysoká voda a kabína sa celá nepotopila.

Vytiahnuť auto bolo náročné

"Škoda, ktorá vznikla na vozidle, bola vyčíslená na 15 700 eur," dodáva Vašková. Boli mínusové teploty a hasiči museli vkročiť do vody v špeciálnych oblekoch. Auto skončilo ďaleko pod úrovňou cesty. Vytiahnuť ho bolo náročné. 

"Vozidlo bolo náročné vytiahnuť, nakoľko bolo zhruba 5 metrov pod úrovňou komunikácie, kde nám zabraňoval vo vytiahnutiu vozidla oporný múr," dodáva Juraj Gampe z Asosu Banská Bystrica.  

Podobný prípad sa stal začiatkom novembra dvom maturantom. Tí dostali šmyk a s autom sa skotúľali do studenej rieky. Dvojici mladíkov tak pár rozhodujúcich sekúnd mohlo zmeniť život. "Spravil som pár kotrmelcov a skončili sme vo vode," opisuje osudné chvíle pred nehodou ďalej Michal. VIAC TU.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy