Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za hromadnou zrážkou v Bystrom je predbiehanie
Zdielať na

Za hromadnou zrážkou v Bystrom je predbiehanie

BYSTRÉ / Zranení piati dospelí a jedno dieťa. Pri obci Bystré vo vranovskom okrese sa v piatok večer stala dopravná nehoda. Na rovnom úseku sa zrazili 3 osobné autá. Jeden z vodičov leží v nemocnici s ťažkými zraneniami. Za všetkým je zrejme riskantná jazda 32-ročného muža, ktorý pravdepodobne predbiehal cez plnú čiaru.

Zrážka troch áut

Asi hodinu po zotmení sa na rovnej ceste zrazili tri autá. Jedno z nich skončilo na streche, druhé v poli a piati ľudia v nemocnici. Na pomoc museli prísť až tri záchranky. Dvaja poľskí kamionisti išli za nimi. Zrážku nevideli, ale videli, ako z rozbitých áut vystupovali doráňaní a dolámaní ľudia. "Dieťa a mladá žena," upresnil jeden z poľských kamionistov.

V aute, ktoré skončilo mimo cesty, sa viezla česká rodina s malým dieťaťom. "Videl som havarované auto a ako z neho záchranári vyberali muža," dodal okoloidúci vodič. "Dokopy bolo šesť zranených osôb," upresnil veliteľ zásahu Martin Magura.

Riskantná jazda

Jeden ľahko zranený odmietol prevoz do nemocnice. Stav ostatných je nateraz stabilizovaný. "Do vranovskej nemocnice boli privezené osoby po autonehode, z ktorých len jedna utrpela ťažšie poranenia nohy a bola hospitalizovaná na chirurgickom oddelení," uviedla hovorkyňa zdravotného strediska Zuzana Gajdošíková.

Svedkovia hovoria: bola to riskantná jazda. Navyše je na úseku nehody plná čiara. "Bolo to nebezpečné predbiehanie cez plnú čiaru," povedal svedok. "Vodič auta predbiehal niekoľko vozidiel, pričom sa nestihol zaradiť späť do svojho pruhu," dodal hovorca Krajskej polície Prešov Daniel Džobanik.

Osudný úsek

Je to len viac ako týždeň, čo na rovnakom úseku cesty skončila po čelnej zrážke v nemocnici kompletná rodina. Išli z návštevy, keď im cestu skrížilo oproti idúce vozidlo. Aj tam sa pod nehodu podpísalo riskantné predbiehanie. "32-ročný vodič oktávie už bol obvinený z prečinu ublíženia na zdraví," uviedol Daniel Džobanik.

Téme sa venuje reportér Vlado Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy