Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
DRSNÁ NEHODA. Lietadlá sa zrazili nad hlavami parašutistov
Zdielať na

DRSNÁ NEHODA. Lietadlá sa zrazili nad hlavami parašutistov

WISCONSIN / Keď už adrenalínoví nadšenci tvrdia, že to bola silná káva, tak pohodlnejšie typy by už asi vystrelo. Hovoríme o zrážke dvoch lietadiel, ktoré vynášali do vzduchu parašutistov. Keďže sa však akosi nedohodli, zrazili sa priamo vo vzduchu. Aby to nebolo málo, rovno nad hlavami parašutistov.

Zrazu bol všade oheň

Zatiaľ nie je zrejmé, čo spôsobilo nehodu dvoch lietadiel priamo vo vzduchu. "Všetci parašutisti žijeme pre vzrušenie, ale toto už bolo trocha priveľa. Na oblohe sa stretli dve lietadlá, ktoré chceli využiť rovnaký priestor," vraví parašutista Barry Sinex.

Na palubách oboch strojov bolo deväť pasažierov a dvaja piloti. Tí našťastie stihli včas vyskočiť. Avšak to, čo sa následne udialo nad ich hlavami, vraj bolo aj na ich adrenalínové duše priveľa.

Parašutisti mali čo robiť

"Začujete obrovskú ranu, vidíte ako odpadli krídla a zrazu bol všade oheň. A vy tam ste, len pár metrov od toho. Krídla lietali okolo nás. Padali sme dole rýchlosťou 190 kilometrov za hodinu a oni boli nad nami v ohni. Museli sme sa uistiť, že nie sú priamo nad nami a celou cestou dole sme sledovali, aby sa na nás nezrútili," hovorí druhý parašutista Mike Robinson.

Jednému zo strojov sa po kolízii podarilo pristáť bezpečne na zemi. Druhé lietadlo však prišlo o krídla a zrútilo. Piloti oboch lietadiel aj parašutisti prežili - muža riadiaceho stroj, ktorý sa zrútil, ošetrili pre drobné rezné rany a škrabance.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy