Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tragédia v Humennom. Mária (†80) skončila pod kolesami vlaku!
Zdielať na

Tragédia v Humennom. Mária (†80) skončila pod kolesami vlaku!

HUMENNÉ / Začiatok týždňa začal v Humennom mimoriadne tragicky. Pod kolesami vlaku zahynula 80-ročná dôchodkyňa. Svedkovia zrážky, s ktorými sa rozprávala reportérka Jana Veľasová, tvrdia, že pani Mária chcela len prejsť na druhú stranu koľají. Ale nestihla to. Bola na mieste mŕtva.

Nestihla prebehnúť cez koľaje

Bolo krátko po deviatej dopoludnia, keď vlak zo Sniny smeroval do Humenného. Od malej železničnej stanice bol iba pár desiatok metrov, no napriek tomu do cieľa nedorazil. Cez koľajnice v tom čase prechádzala 80-ročná pani Mária.

O prichádzajúcom vlaku zrejme netušila, a to napriek tomu, že svedkovia počuli aj trúbenie, aj brzdenie. "Žena asi nestihla prebehnúť popred vlak. Myslela, že to stihne, ale nestihla," opisuje nešťastné udalosti svedkyňa Božena.

Nehoda mimo priecestia

"K záchytu chodkyne došlo mimo vyznačeného železničného priecestia," uviedla k prípadu hovorkyňa krajskej polície Prešov Jana Migaľová.

Žena mala rozsiahle devastačné poradenia. Podľa záchranárov nejavila žiadne známky života. Na mieste bola mŕtva. Okolnosti a príčiny nešťastia prešetria humenskí železniční policajti.

Prechádzajú cez červenú

Skratku cez koľajnice, ktorá vedie zo sídliska do centra mesta, Humenčania veľmi dobre poznajú. Hovoria, že tragédia bola iba otázkou času. "Blikajú červené svetlá a on si ide autom. Nechápem tých ľudí," hovorí obyvateľ Humenného.

"Železniční policajti počas denných aj nočných služieb vykonávajú na železničných priecestiach kontroly, avšak verejnosť sa priestupkov dopúšťa neustále," dodáva Migaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy