Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rušňovodička Danka (†39) zahynula pod kamiónom, vinník nehody ušiel
Zdielať na

Rušňovodička Danka (†39) zahynula pod kamiónom, vinník nehody ušiel

DOLNÝ KUBÍN / Najsmutnejší koniec prázdnin mali dve dievčatá. Malá piatačka a staršia budúca maturantka prišli pri havárii v utorok o milovanú mamu. Muž, ktorý nehodu pri obci Kraľovany pravdepodobne spôsobil, z miesta ušiel. Polícia ho už pozná, obvinenie zatiaľ nepadlo.

Príď sa ospravedlniť, odkazuje rodina

"Ja nejdem súdiť vodiča, ktorý tragickú nehodu spôsobil. Môže si zistiť, kde bývame. Prísť sa ospravedlniť deťom, rodičom a nám všetkým, že sme prišli o niekoho tak milovaného," odkazuje so slzami v očiach sestra nebohej Danky.

Danka mala ťažkú prácu, ktorú by nezvládol hociktorý chlap. Bola rušňovodičkou vo vlaku Oravka. "Okrem strednej školy, absolvovala aj kurz, väčšinou to absolvujú len muži, ona bola jedna z mála, čo sa na to dala," dodáva sestra. "Je to neuveriteľné, ona bola taká univerzálna. Vedela šoférovať aj auto a aj vlak," hovorí otec zosnulej ženy.

Tragická nehoda

Danka išla v utorok ráno do práce na kraľovanskú železnicu. Ani nie dva kilometre pred stanicou oproti nej šofér predbiehal kamión a nestihol sa zaradiť. Mladá žena skončila pod kolesami nákladného auta. Rodina si nevie vysvetliť správanie vodiča, ktorý obiehal kamion a po havárii ani nezastavil.

"Chápem, že ušiel. Možno, že by to urobil každý z nás. Ale po pár minútach dôjde človeku, čo spravil a musí sa vrátiť," dúfa v spravodlivosť Dankina sestra.

Deti odlúčia

Túto tragédiu zrejme najhoršie prežívajú dcérky zosnulej rušnovodičky, ktoré vychovávala sama. Dievčatám sa navždy zmení život. Nielen to, že im zomrela mama, ale ich životy sa asi aj rozdelia. "Mladšia dcéra pôjde k svojmu otcovi a o staršiu sa postaráme ja a otec," dodala sestra.

"Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Naďalej prebiehajú procesné úkony," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Žilina Jana Balogová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy