Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vykoľajený vlak si vyžiadal najmenej štyroch mŕtvych
Zdielať na

Vykoľajený vlak si vyžiadal najmenej štyroch mŕtvych

NEW YORK / Pri vykoľajení osobného vlaku v New Yorku zomreli najmenej štyria ľudia a 63 ďalších je zranených. Informovala o tom televízna stanica CNN s odvolaním sa na políciu.

Vagóny mohli skončiť v rieke

Prímestský vlak zišiel z trate po 7:00 miestneho času (po 13:00 SEČ) v štvrti Bronx. Podľa očitých svedkov sa prevrátilo najmenej päť vagónov. Z prvých fotografií ale nie je veľmi jasné, či niektoré z nich neskončili v rieke Hudson, ako tvrdili prvotné správy.

O tom, koľko si nehoda vyžiadala zranených, zatiaľ oficiálne zdroje mlčia. Podľa hasičov sú však niektoré zranenia veľmi vážne. Vlak prímestskej železnice Metro-North havaroval blízko stanice Spuyten Duyvil v Bronxe. Na mieste zasahuje viac ako 100 hasičov a záchranárov.

Vykoľajený vlak v Španielsku

Vlak mieril z mesta Poughkeepsie na newyorskú hlavnú stanicu Grand Central Station, kam mal podľa cestného poriadku doraziť o 7:43 (13:43 SEČ). Dopravca po havárii zastavil na trati premávku. V pracovné dni touto linkou cestujú tisíce ľudí do práce, v nedeľu však bývajú spoje menej obsadené.

Toto nie je jediná tohtoročná vlaková zrážka. Najtragickejšie skončilo vykoľajenie vlaku v júli v Španielsku. Zahynulo tu najmenej 77 ľudí a 143 osôb sa zranilo. VIAC TU. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy