Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na Záhorí havaroval osobný vlak s štyridsiatimi cestujúcimi
Zdielať na

Na Záhorí havaroval osobný vlak s štyridsiatimi cestujúcimi

SEKULE / V obci Sekule na Záhorí došlo dnes ráno k vážnej nehode. A to na železničnom priecestí. Dvojpodlažný osobný vlak sa tu zrazil s nákladným autom. Pravidelným ranným spojom cestovalo niekoľko desiatok ľudí. Ako zázrakom však žiaden z nich neutrpel vážne zranenia.

Šmyk na mokrej ceste

Osobný vlak išiel na trase Borský sv. Jur a Sekule. K nehode došlo na chránenom železničnom priecestí neďaleko stanice približne o šiestej ráno. Vlak zachytil prechádzajúce nákladné auto, ktoré prevážalo drevo.

Nákladiak zrejme dostal na mokrej vozovke šmyk. "V dôsledku toho sa náves s drevom prevrátil. Zo stanice vzdialenej asi kilometer od miesta prichádzal vlak, ktorý do prevráteného auta narazil a vykoľajil sa," potvrdila krajská policajná hovorkyňa Martin Kredatusová.

Skoro ako zázrak

Vo vlaku sa viezlo do štyridsať ľudí, išlo o modernú dvojpodlažnú jednotku. Nikto z cestujúcich sa našťastie nezranil. "Ľahké zranenie utrpel vodič nákladného auta, ktorý bol prevezený do nemocnice," doplnila policajná hovorkyňa.

Cesta, ktorá lemuje železničnú trať v Sekuliach, bola po nehode uzavretá. Obmedzenie trvalo niekoľko hodín, cestu sprejazdnili okolo obeda. "Dychové skúšky na alkohol u oboch vodičov boli negatívne," dodala Kredatusová. 

  

MIESTO NEHODY, FOTO SILVIA BARTOŇOVÁ/KRIMI

Na mieste je štáb KRIMI, správu aktualizujeme!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy