Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zrážka električiek v Bratislave. Vodič v nemocnici s otrasom mozgu
Zdielať na

Zrážka električiek v Bratislave. Vodič v nemocnici s otrasom mozgu

BRATISLAVA / Vo štvrtok sa Bratislave zrazili na Lafranconi električky a v nemocnici stále zostáva vodič, ktorý sa ťažko zranil. Odpoveď na otázku, prečo k nehode prišlo, dá podľa dopravného podniku až dlhšie vyšetrovanie.

Vyšetrovanie nehody stále nie je ukončené

"Bol prudký silný náraz. Ľudia, ktorí stáli boli hneď na zemi. Ľudia, ktorí stáli vzadu nadávali, že vodič vôbec nebrzdil a v plnej rýchlosti do nás narazil," hovorí cestujúca. Nehoda sa stala vo štvrtok krátko 14:00

Prečo k nárazu prišlo, sa nevie. Pracuje sa s rôznymi verziami. Vyšetrovanie stále nie je ukončené a príčina zrážky sa bude podľa dopravného podniku riešiť z rôznych úrovní. "Táto nehoda je riešená aj na našej úrovni, ale aj z úrovne vyšetrovateľa polície, súdnych znalcov. Takže musíme ich všetkých nechať, aby preverili vodiča, vozidlo, brzdové systémy, vlastné ovládanie vozidla, situáciu na trati," hovorí riaditeľ prevádzky a techniky DP Bronislav Weigl.

Pri nehode sa zranilo 13 cestujúcich

Pri nehode sa zranilo až 13 cestujúcich, z toho aj 15-ročný chlapec. Najťažšie zranenia mal ale vodič električky, ktorý je ako jediný z ošetrovaných stále v nemocnici.

Podstúpil sériu vyšetrení a lekári si ho nechali na pozorovaní. "Vodič má otras mozgu, viaceré pomliaždeniny, tržné rany a zranený chrup. Je pri vedomí a komunikuje. V nemocnici zostane ešte minimálne 2 dni," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Petra Stano Maťašovská. "Celková škoda bola predbežne vyčíslená na asi 150 000 €," uviedol hovorca polície Michal Szeiff.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy