Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Bratislave sa zrazili električky, viacero ľudí sa zranilo
Zdielať na

V Bratislave sa zrazili električky, viacero ľudí sa zranilo

BRATISLAVA / V Bratislave na Nábreží arm. gen. L. Svobodu sa zrazili dve električky. Desať ľudí sa zranilo. Ťažko zranený je vodič a na oddelenie urgentného príjmu previezli aj 15-ročného chlapca.

Záchranári ratovali desať ľudí

V bratislavských nemocniciach skončilo v nemocniciach deväť ľudí vrátane 15-ročného chlapca. Do Univerzitnej nemocnice Bratislava previezli záchranári osem účastníkov nehody, ako informovala hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská s tým, že sedem z nich má ľahšie poranenia a vodič električky je ťažko zranený.

"Číselný údaj by mal byť už definitívny, nakoľko je záchranná akcia už ukončená," povedala Stano Maťašovská. Hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava Dana Kamenická informovala, že na oddelenie urgentného príjmu bol privezený 15-ročný pacient. "V súčasnosti absolvuje potrebné vyšetrenia a prebieha diagnostika," povedala.

Celková bilancia zranených po nehode je desať. Informoval o tom Boris Chmel z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Jeden zranený bol ošetrený na mieste, ostatných previezli do nemocníc. Najhoršie skončil vodič električky s ťažkými zraneniami, ktorého previezli do nemocnice na Kramároch.

Trať už otvorili

Riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy povedal, že nehoda sa stala okolo 14:00. Električka na zastávke Lafranconi nestihla zastaviť a vrazila do stojacej električky. Okolo 16:13 sa trať podarilo sprejazdniť. Električky v súčasnosti premávajú už po svojich pôvodných trasách.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

noviny.sk

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy