Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Električka rozpučila o stĺp luxusné auto. A ešte zachytila aj chodkyňu
Zdielať na

Električka rozpučila o stĺp luxusné auto. A ešte zachytila aj chodkyňu

Na Detvianskej ulici v bratislavskej Rači sa v piatok zrazilo auto s električkou. Tá ešte zachytila chodkyňu, ktorá stála na chodníku.

Vodič električky asi nedal prednosť

Hrozivo vyzerajúca nehoda sa stala preto, lebo vodič električky zrejme nedal autu prednosť. 47-ročný vodič bavoráku sa pokúšal zrážke s električkou vyhnúť, dostal však na zasneženej ceste šmyk. Električka ho zachytila a tlačila v smere jazdy. "Na úrovni chodníka narazilo vozidlo do elektrickej rozvodne a stĺpu verejného osvetlenia," informuje hovorkyňa KR PZ v Bratislave Petra Hrášková.

Našťastie len ľahké zranenia

Na chodníku bola sa v tom čase 48-ročná chodkyňa, ktorá sa snažila vyhnúť autu zakliesnenému v električke. Tá ju však zachytila, pričom spadla na zem. "Utrpela ľahké zranenia a bola prevezená záchrannou službou do nemocnice Kramáre," hovorí Jozef Minár z OS ZZS SR. Petra Hrášková pridáva ďalšiu podstatnú informáciu: "Cestujúci v električke, ani vodič osobného motorového vozidla ujmu na zdraví neutrpeli."

Predbežná škoda 40 tisíc eur

Terénny bavorák električka pripučila o stĺp a rozvodňu. Žeriavom museli nadvihnúť najprv jeden z vozňov, posunúť mimo koľajníc, aby zakliesnené auto vytiahli. Ešte raz bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková: "Materiálna škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla, bola predbežne vyčíslená na 40 tisíc eur." Veľkým šťastím bolo, že sa v čase nehody na chodníku nenachádzalo viacero ľudí, inak mohli byť následky tragické.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

Nehoda_električka_bavorák_rozpučený

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy