Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Škandál! Ján Pavol II. mal mať milenku aj syna
Zdielať na

Škandál! Ján Pavol II. mal mať milenku aj syna

KRAKOW / Z Poľska prichádza šokujúca správa! Bývalý pápež Ján Pavol II. mal mať podľa informácií ateistického hnutia nemanželského syna a milenku. Všetko ešte pred nástupom na Petrov stolec. Miestna cirkev je z takýchto obvinení pobúrená. Informácia prichádza iba 50 dní pred vyhlásením Jána Pavla II. za svätého.

Spoločná fotografia

Tento škandál doslova otriasol Poľskom! Ján Pavol II. mal mať podľa ateistického hnutia milenku, s ktorou splodil nemanželského syna. Dokázať to má spoločná fotografia, na ktorej  má byť pápež so svojou milenkou Irenou a synom Adamom.

Na celú vec s hrôzou reaguje aj miestna katolícka cirkev. "Ide o informácie, ktoré si niekto vycucal z prstu a ťažko je ich komentovať. Je to veľmi bolestivé, že ľudská hlúposť nepozná hranice," uviedol hovorca krakovskej arcidiecézy Robert Necek.

Komunistická propaganda

Podľa Neceka bol Ján Pavol II. srdečným dobrákom a stretnutie s ním zmenilo viacerým ľuďom život. Cirkev fotografiu aj informáciu označuje za pozostatok komunistickej propagandy z roku 1983, ktorá mala za cieľ zdiskreditovať osobu Jána Pavla II. pred jeho návštevou Poľska. Celou vecou sa začala zaoberať aj prokuratúra, ktorá ju označila za hanobenie pamiatky zosnulého pápeža.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy