Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pápež František sa preriekol, použil hrubý vulgarizmus
Zdielať na

Pápež František sa preriekol, použil hrubý vulgarizmus

VATIKÁN / Namiesto požehnania si veriaci na omši vypočuli vulgárne slovo. Pápež František pochádza z Argentíny, a tak je jeho rodným jazykom španielčina. Omšu slúžil po taliansky a zlou výslovnosťou spôsobil celosvetový škandál.

Z úst pápeža zaznelo vulgárne slovo

Z tohto sa bude musieť pápež František vyspovedať. V sobotu slúžil vo Vatikáne svätú omšu a namiesto požehnania zaznelo z jeho úst vulgárne slovo. Pápež chcel povedať caso, no toto slovo zle vyslovil a z jeho úst zaznelo slovo cazzo, čo môžeme preložiť ako k***t. Informoval o tom britský denník The Sun

Pápež František si za krátke obdobie vo svojej funkcii získal veľa priaznivcov a obdivovateľov. Napríklad pred dvoma týždňami pokrstil v Sixtínskej kaplnke 32 dojčiat. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, ak by ich počas obradu neupozornil, že ak sú ich deti hladné, môžu ich nakŕmiť. 

Nakŕmte ich, nehanbite sa

"Krst bude sprevádzať spev zboru, ale tým najkrajším zborom je krik vašich detí," povedala hlava rímskokatolíckej cirkvi matkám. "Niektoré deti kričia preto, že sa v kaplnke necítia dobre, iné sú možno hladné. Ak to tak je, nekŕmte ich. Nemusíte sa vôbec hanbiť," povedal František. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

Súvisiace články

Najčítanejšie správy