Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mama hrdinka! Z horiaceho domu zachránila tri deti
Zdielať na
Zahraničie

Mama hrdinka! Z horiaceho domu zachránila tri deti

WASHINGTON / Matka je schopná urobiť pre záchranu svojich detí čokoľvek. Napríklad aj stať sa na chvíľu hasičom. Žena ešte pred príchodom hasičov do jej domu plného plameňov hasila a vyťahovala svoje malé deti jedno po druhom z horiacej izby.

Rachel: vyzeralo to bez šance

Rachel z amerického štátu Washington sa po tom, čo uložila svoje deti, chystala ísť tiež do postele. Miesto pokojného spánku však zažila noc hrôzy. Jej dom pohltil požiar.

Najviac sa rozšíril práve v detskej izbe. "Vyzeralo to bez šance. Mala som pocit, že dnu sa nedostanem," opisuje minúty hrôzy Rachel. V snahe zachrániť svoje dve dcéry a syna nepoznala žiadne prekážky a do horiacej izby sa vrátila dvakrát. "Skrátka som ich schmatla jedného po druhom, ísť pre toho posledného bolo pre mňa veľmi zložité," dodáva.

Manžel mal nočnú... ako hasič

Jej manžel mal v tom čase nočnú službu. Onedlho sa však na mieste ukázal a dom zachraňoval z plameňov. Pracuje totiž ako hasič. "Pozrel som sa na adresu a rozkázal som ostatným, aby sa ponáhľali," hovorí otec detí Peter Flatt.

Dom sa ako tak podarilo zachrániť. Jediný, kto zo záchrannej akcie nevyviazol živý, bol 9-ročný psík. Napriek tomu manžel nazýva svoju ženou hrdinkou. "Mnohým mojím kolegom sa nepodarí zachrániť ľudské životy za celú kariéru. Moja žena zachránila za jednu noc hneď tri," dodáva Peter. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy