Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pri požiari v Tvrdošovciach zomrela matka (†34) so synom (†2)
Zdielať na

Pri požiari v Tvrdošovciach zomrela matka (†34) so synom (†2)

TVRDOŠOVCE / V sobotu v obci Tvrdošovce, okres Nové Zámky, zahynuli v horiacom dome 34-ročná matka a jej dvojročný syn. Z horiacej izby sa zachránil iba otec dieťaťa.

Žena akoby chránila dieťa

Peter, jeho družka Marika a ich dvojročný synček Maximilián spali spoločne v jednoizbovej prístavbe. Z horiacej miestnosti však vybehol len otec chlapčeka.  Nemal vraj telefón, išiel zavolať na pomoc Marikinu sestru a jej priateľa, ktorí spali v dome, avšak bolo už neskoro.

Marika a ani malý Maxík sa už z horiacej prístavby nedostali.  Peter, ktorý sa  nadýchal dymu, leží v nemocnici, s nikým však nekomunikuje. "V čase príchodu jednotky bola celá prístavba už v plameňoch, boli vyhorené už aj okná. Po uhasení požiaru prístavby sa našli dve osoby, boli schúlení, žena akoby chránila to dieťa tvárou k zemi," opisuje veliteľ zásahu Tibor Košan.

Vraj za to môžu cigarety

"Oni tam mali izbu jednu a tam si kúrili, ale údajne nebolo to od tých kamen, ale od cigarety," myslia si susedia. "Na zistenie príčiny požiaru boli vyšetrovateľom prizvaní aj forenzní znalci kriminalistického a expertízneho ústavu," dodáva hovorkyňa policajného zboru Renáta Čuháková.

Príčina požiaru s tragickým koncom bude známa až po ukončení vyšetrovania.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy