Zatiahnuté, dážď
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pochovali matku a syna, ktorí zhoreli. Otec chýbal...
Zdielať na

Pochovali matku a syna, ktorí zhoreli. Otec chýbal...

TVRDOŠOVCE / Otec malého Maxíka, ktorý v sobotu zahynul so svojou mamou pri požiari prístavy domu v Tvrdošovciach, v stredu na pohreb neprišiel. Vraj sa tak chcel vyhnúť konfliktu, pretože sa údajne objavili rôzne vyhrážky na jeho adresu. V dedine stále rezonuje otázka, prečo nepomohol svojim najbližším.

Bol som opitý

V stredu v obci Tvrdošovce na poslednú cestu sprevádzali najbližší dvojročného Maxíka a jeho mamičku, ktorí v sobotu prišli o život pri požiari prístavby rodinného domu. VIAC TU. Obavy z prípadného konfliktu, pri stretnutí otca a druha so zvyškom rodiny, sa nepotvrdili. 31-ročný Peter na pohreb neprišiel.

"Nič som nevidel, štipľavý dym, som vybehol von tak, jak som bol - nahý. V krvi som mal 1,9 to bolo ráno," opisuje druh Peter. "V čase hospitalizácie kolovalo mužovi v krvi 1, 61 promile alkoholu," potvrdzuje jeho slová hovorkyňa policajného zboru Renáta Čuháková.

Človek stráca súdnosť

"To je už vlastne druhý stupeň opitosti, väčšinou ten človek stráca súdnosť," myslí si psychológ Michal Čajági. Koná pudovo, čo sa môže prejaviť agresivitou, alebo naopak melanchóliou.

"Vysoká hladina alkoholu v krvi, môže mať za následok stratu toho racionálneho uvažovania, keď príde k vypätej situácii... na ktorú my nie sme zvyknutí," dodáva Čajági.

"Ak sa zobudil ešte aj zo spánku a bol pod vplyvom alkoholu, dezorientácia jednoducho nevie, čo sa deje. 1,6 promile alkoholu pri 80 kilovom človeku, je to zhruba skoro šesť veľkých pív desín, ale je to už ubúdajúci alkohol z krvi, tak ťažko povedať, aká bola tá vstupná hodnota," dodáva Čajági.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy