Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nicola (†3) zomrel rukou mafie, celá rodina sedí v base
Zdielať na

Nicola (†3) zomrel rukou mafie, celá rodina sedí v base

RÍM / "Nezabíjame ženy a deti". To je jedna z obľúbených fráz z béčkových filmov o mafiánoch. Bohužiaľ, realita nie je film. Dôkazom toho je aj vražda trojročného chlapca na juhu Talianska. Popravili ho spolu s jeho starým otcom strelou do zátylku.

Práca mafie

Matka Coca (3) pohreb svojho miláčika nezvládla. Pred celou dedinou sa zosypala. Chlapca chladnokrvne zavraždili spolu s jeho starým otcom. Obaja dostali guľku do hlavy. Odzadu.

Nikto nepochybuje o tom, že šlo o prácu mafie. "Takto sa vraždili bosovia mafie," uviedol miestny novinár Francesco Mollo. Starý otec pred pár mesiacmi kontaktoval novinára Francessca s tým, že sa bojí o život svojho vnuka. Prečo, to nepovedal. Policajti však majú stopu.

Vrahovia po sebe zanechali 50-centovú mincu ako znamenie. "Podľa vyšetrovateľov to znamená, že Giuseppe neplatil svoje dlhy za drogy," dodal novinár.

Celá rodina sedí v base

Osud malého chlapca trhá každému človeku srdce na kusy. Miestni však hovoria, že inak sa to ani nemohlo skončiť. Mamu doviedli na pohreb z basy policajti. Sedela za drogy. Policajná eskorta rovnako priviedla z väzenia Cocovho strýka, Cocovu babku,Cocovu druhú babku aj jeho otca.

Celá rodina sedí vo väzení za pletky s mafiou. "Tieto deti sú už vopred stratené, pretože úrady, štát považujú za svojho nepriateľa. Toto musíme v prvom rade riešiť," hovorí odborník na mafiu Alberto Cisterna.

Mafia vládne tvrdou rukou

Rodín ako je táto je v juhotalianskej Kalábrii plno. Mafia nad nimi stále vládne tvrdou rukou. A ten, kto vykročí z radu, ľahko môže skončiť s guľkou v hlave tak ako trojročný Coco a jeho starý otec. "Sú oblasti, v ktorých je mafia veľmi rozšírená. A nedarí sa to vyriešiť," hovorí Cisterna.

Malú truhličku s telom ešte menšieho chlapca opatrne ukladajú na večný odpočinok. Policajti odvádzajú jeho mamu preč. Po vražde syna ju prepustili z väzenia a zvyšok trestu si odpyká v dome s policajným dozorom. Má totiž ešte ďalšie dve deti, ktoré sa ľahko môžu stať ďalším terčom neľútostnej mafie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy