Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
NA VLASTNEJ KOŽI. Zaplávajte si so žralokmi
Zdielať na

NA VLASTNEJ KOŽI. Zaplávajte si so žralokmi

MANILA / Filipíny tvoria viac ako 7 000 ostrovov. Časť územia v lete 2013 zasiahlo zemetrasenie, v novembri tajfún. Viac ako 5 000 ľudí zomrelo. Najnovšie Filipínci riešia to, že tam prestali chodiť turisti...

Turistov nikde

Prírodná katastrofa zničila len tri percentá územia. Zbytok zostal rovnaký. V krajine sú nádherné pláže, priezračný teplý Tichý oceán ale na turistov nikde nenarazíte.

Najpopulárnejšieho ostrova Bohol sa tajfún vôbec nedotkol, aj tak pláže zívajú prázdnotou. Z turistov žije väčšina Filipíncov, krajina tak dostáva ďalšiu ranu. "Kvôli tajfúnu sme bez turistov," hovorí recepčný Samuel.

Potápanie sa so žralokmi

"Zo strachu z tajfúnu je tu menej turistov, mne sa to páči," hovorí rakúska turistka Inge. Nalákať turistov späť skúšajú miestni všetkým možným. Jednou z možností je aj potápanie sa medzi žralokmi. "Veľmi sa mi to páčilo, som nadšený," hovorí Suan z Číny.

"Živia sa planktónom na ľudí neútočia. V minulosti ich lovili pytliaci, my ich chránime. Vozíme za nimi turistov. To nás živí," hovorí majiteľ miestnej turistickej kancelárie Raynolds Frei. Filipíny okrem krás oceánu môžu ponúknuť aj čokoládové kopce, ktoré zapísané v zozname UNESCO, milých ľudí a lacnejšie ceny ako u nás.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy