Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V tomto hoteli býval Jackson (†50), teraz ho vlastnia Slováci
Zdielať na

V tomto hoteli býval Jackson (†50), teraz ho vlastnia Slováci

PRAHA / Hotel Intercontinental v Prahe, symbol krásy a luxusu, pýcha Prahy má nových majiteľov. Sú nimi Slováci, ktorí si ho pridali do svojej zbierky hotelov po celej východnej Európe. Vraj stačili len dva roky vyjednávania a 100 miliónov eur k tomu.

Najznámejší český hotel

Najluxusnejšia parížska ulica v Prahe plná butikov svetoznámych návrhárov alebo nádherný výhľad na stovežatú Prahu. Práve tu sa nachádza jednej z najznámejších českých hotelov.

Za komunizmu bol hotel jediným merítkom svetového luxusu v Prahe. A medzi klenoty hotelov patrí dodnes, aj keď bojuje s konkurenciou. Teraz patrí z 90 percent do slovenských rúk. "Stačí vám k tomu 2 roky jednania a 100 miliónov eur," hovorí predseda predstavenstva Best Hotel Properties (BHP) Branislav Babík."Beriem len to najlepšie. Mali sme dlhodobý záujem a radi chodíme do Prahy," hovorí finančný riaditeľ BHP Michal Zuber.

Postavený v roku 1974

Hotel Intercontinental toho zažil naozaj veľa. Postavený bol v roku 1974 na exkluzívnom mieste na brehu Vltavy. Pražský hrad ako na dlani a zavretý bol len tri mesiace v roku 2002 kvôli povodniam.

Prezidentský apartmán stojí 5 000 € a je to vlastne luxusný byt s dvoma spálňami a saunou. Bývali tu také ikony ako Michael Jackson, Rolling Stones či Nicolas Cage. "Keď tu bol Jackson tak hotel obliehali tisíce fanúšikov. Mali sme čo robiť, aby nezbúrali hotel," hovorí marketingová koordinátorka   hotela Simona Seidlová. "O tom apartmáne kolujú legendy, možno tam niekedy prespím," hovorí Babík.

Oceňovaná kuchyňa

Týmto všetkým hviezdam a mnohým ďalším vyváral šéfkuchár Miroslav Kubec. Tamojšia kuchyňa je ospevovaná a oceňovaná. A keď k tomu pridáte výhľad, jedlo je zážitkom. "Rolling Stones si potrpeli na talianskych cestovinách," hovorí šéfkuchár hotela Miroslav Kubec.

Dnes má stále najznámejší český hotel ako jediný svoje včely, bazén so slanou vodou a pre slovenských majiteľov bude patriť do výkladnej skrine medzi ďalšie európske hotely. "Máme dva hotely v Moskve a Bratislave, týmto expandujeme," dodáva finančný riaditeľ BHP Michal Zuber.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy